Se konferenen och följ med på en resa från den existentiella hälsans plats i den nationella folkhälsopolitiken till praktiskt arbete för att främja barn och ungas samtal om livet. Ta del av ny forskning om medarbetares förutsättningar att möjliggöra ungas existentiella samtal och få nya perspektiv och tankar kring ungas sökande efter mening i ett föränderligt samhälle. Du kan ladda ner föreläsarnas powerpointpresentatiner här. Ta del av en artikel som Helsingborgs Dagblad skrev om konferensen här.
Välkommen och introduktion
Lars Thunberg, kommunalråd Helsingborg stad och Anna Haraldsson, utvecklingsstrateg PART, inleder konferensen med ett välkomnande samt en introduktion till dagen och det arbete som gjorts i projektet.
Klicka här för att se inspelningen på YouTube
Existentiell hälsa i den nationella folkhälsopolitiken
Regeringen gav under våren 2024 Folkhälsomyndigheten i uppdrag att utveckla arbetet med existentiell hälsa inom ramen för den nationella folkhälsopolitiken. Hör mer om nuläget i arbetet med uppdraget. Anna Månsdotter, enhetschef Folkhälsomyndigheten, Emma Lindholm utredare och projektledare Folkhälsomyndigheten.
Klicka här för att se inspelningen på YouTube
Hur gör man då? Samtal från scen och möt delprojektledarna vid SOL-material stationer
Lärande, erfarenheter och konkret material från projektets arbete med ungas existentiella hälsa inom bibliotek, fritidsverksamhet, elevhälsa och skola i Helsingborg samt kommunens tidiga insatser för barn, unga och föräldrar i Landskrona. Projektgruppen Snacka om livet, Helsingborg stad och Landskrona stad
Klicka här för att se inspelningen på YouTube
Att arbeta med barn och ungas existentiella hälsa: ett medarbetarperspektiv
Presentation av ny forskning från Lunds universitet, genomförd i samarbete med SOL: Medarbetares förutsättningar för att kunna, vilja och våga erbjuda existentiella samtal till barn och unga. Alina Lidén, universitetslektor vid Institutionen för tjänstevetenskap, och Magnus Lindén, universitetslektor vid Institutionen för psykologi, Lunds universitet
Klicka här för att se inspelningen på YouTube
Att söka sig själv i existensen – ungas vägar till mening och samhällets resiliens
Inspiration, infallsvinklar och olika perspektiv kring ungas sökande efter mening och samhällets förmåga att möta dem i det. Christina Lloyd, doktor i klinisk religionspsykologi och existentiell hälsa, legitimerad psykoterapeut och handledare med en specialisering inom ungas psykiska och existentiella hälsa.